Wie zijn wij?

Mijn naam is Minco Ruiter, ik woon in Amsterdam Noord en heb 3 kinderen in co-ouderschap. Ik ben in 1969 geboren in een klein dorp. Sinds mijn 18e woon ik met veel plezier in Amsterdam. Ik kom er steeds meer achter waarom ik het zo fijn vindt in een stad. Ik heb vrijheid nodig. Vrij om te mogen zijn wie ik denk dat ik ben en wil zijn.

Ik hou ervan expressie te geven, mezelf te uiten, om zo steeds meer te beseffen én uitdrukking te geven aan wat de bedoeling is van míjn zijn.

Het is de Biodanza die mijn wegbereider is van dit pad. Biodanza met de bijzondere combinatie van bewegen, muziek, contact en ervaren.  Ingezet door de muziek en meegenomen door de beweging, kom ik in contact met mijn lichaamsbeleving. Voorbij het verbale, bewuste, mijn hoofd, neemt de dans  mij mee naar het lichamelijke van de gevoelens en de verlangens. De dans, met de eindeloze mogelijke bewegingen, geven mij zowel een gevoel van ‘thuis’, van geborgen contact, als ook een gevoel van ‘onderweg’, naar buiten, ontdekkend.

Biodanza geeft mij lucht, ruimte, creativiteit, energie, levenskracht, plezier, aarding, contact, eigenwaarde en verbinding.

In 2012 ben ik de Biodanza opleiding gaan doen aan de Biodanzaschool Amsterdam. Begin 2019 ben ik afgestudeerd.

Ik ben Frank Bremer, vader van 2 volwassen kinderen. In de wachtkamer van de huisarts maakte ik voor het eerst kennis met Biodanza. In een artikel van de VIVA vertelde een vrouw hoe zij door dans (biodanza) zoveel levensenergie kreeg. Je hoefde niet te praten of te kunnen dansen; alleen al het (samen)dansen en de muziek had haar levensenergie vergroot. Dat leek me wel wat. Ik ging op zoek naar een biodanzagroep en stortte mij in de dans. Het werd een lange ontdekkingsreis.
In de dans kon ik mijzelf zijn. Het samen dansen was voor mij een eindeloze bron van plezier en elkaar ontmoeten in dit plezier. Het fijne contact met de ander, zorgde ook voor verzachting van mijzelf. De dans werd voor mij een plek waar ik zowel mijn energie, mijn levenskracht kon uitten als de plek waar ik kon vertragen, verzachten. Natuurlijk kwam ik mijzelf ook tegen. De verschillen tussen deze dans wereld en mijn ‘echte’ wereld, waren wel erg groot. In de lange dans reis die ik maak, komen deze werelden steeds meer bij elkaar.
Ik ben de opleiding begonnen en geef al weer zo’n 4,5 jaar biodanzales. Het is zo bijzonder om nu zelf in de dans iedereen de ruimte te geven om zijn, haar eigen weg te gaan ontdekken. Iedereen zou een een warme, veilige plek moeten hebben, om je eigen pad te ontdekken. Biodanza is een ontdekkingsreis om je eigen levensenergie en levenspad te dansen. Iedereen wil graag heel en vol zijn, wil genieten, samen leven en betekenis aan je leven geven. Muziek en dansen is uitdrukking geven aan je emoties. In de dans mag je er ten volle zijn. Hier ligt de bron van levensenergie; er volledig mogen zijn.

Noord leeft als geen andere buurt van Amsterdam. Het bruist van (nieuwe) activiteiten en nieuwe mensen die in Noord gaan wonen. Toen ik er ging wonen, zo’n 28 jaar geleden, was Noord vooral een achterstandsbuurt met mooie mensen en woonplekken.

Nu is Noord een ‘place to be’. Het is deze levensenergie die in Noord zit die wij graag ook in de dans willen dansen. Het leven bruist en vraagt om beweging. Laten wij samen dansen en genieten van het leven.